Trimsalon Belinda staat garant voor een diervriendelijke behandeling. De honden staan hier in principe allemaal los op tafel, tenzij het niet anders kan.

Ook vind ik het erg belangrijk dat de vacht op de juiste manier en met de juiste technieken behandeld wordt. 

De salon is voorzien van alle moderne apparatuur, zoals oa een elektrische hoog/laag tafel, om het voor de honden zo comfortabel mogelijk te maken.

Uw hond(en) is (zijn) als enige dier aanwezig in de salon, waardoor er veel rust heerst, dit is vooral fijn voor stressgevoelige honden. Daarbij krijgt uw hond zo de volledige aandacht die hij verdient.

Als u met uw hond voor de eerste keer de salon bezoekt volgt er altijd een intake-gesprek. Dit houdt in dat er aan u gevraagt wordt hoe de gezondheid van uw hond is, zijn leeftijd en andere bijzonderheden. Daarna kijken we samen naar de hond en neem ik de wensen en mogelijkheden qua vachtverzorging met u door. Als u vragen heeft kunt u die natuurlijk ook stellen. En uiteraard wordt er bij ieder vervolg bezoek aan u gevraagd naar bijzonderheden, gezondheid van de hond en wat uw wensen zijn. Indien gewenst krijgt u kamadvies.

Voor de hond in bad gaat, wordt hij eerst helemaal doorgekamd en zo nodig ontklit. Ook wordt de hond gecontroleerd op vlooien en andere parasieten. Daarna wordt de hond gewassen met de juiste shampoo die geschikt is voor de vachttype van uw hond.

Na het badderen wordt de hond gedroogd. Dit gebeurt met de waterblazer en/of met de föhn.

Na het drogen wordt de vacht van uw hond in het door u gekozen model geknipt, geëffileerd of geschoren.

Plukhonden worden in principe niet gewassen ivm mogelijke huidirritatie.

Verder worden er, indien nodig, nagels geknipt, de gehoorgangen vrij van haren geknipt, (oren uitplukken wordt hier in principe niet meer gedaan omdat dat irritatie kan veroorzaken met oorontsteking tot gevolg.) het gebit gecontroleerd en zonodig tandsteen verwijderd, mits de hond dit toelaat.

Mocht het nodig zijn krijgt de hond tussendoor even pauze, om water te drinken of om even uit te rusten.

Ook kunt u bij mij in de salon terecht voor een regelmatige kam/borstel- en/of was- en/of tussendoor- beurt van uw hond. Of alleen voor nagels knippen en/of tandsteen verwijderen. 

Als de behandeling zo goed als klaar is krijgt u een telefoontje dat u uw hond weer op kunt halen. Als er bijzonderheden zijn waargenomen, worden deze bij het ophalen van de hond aan u doorgegeven.

Gemiddeld duurt een trimbeurt 2 á 2,5 uur.

Natuurlijk mag u als baas bij de behandeling blijven, maar de ervaring leert dat het voor de hond rustiger is als de baas niet aanwezig is, plus dat de aandacht dan vaker naar de baas gaat dan naar de hond.

Goede hygiëne is een belangrijk item in mijn salon. Als de hond de salon verlaten heeft, worden alle materialen na gebruik gereinigd en ontsmet zodat iedere hond altijd met schoon materiaal behandeld wordt.