Waarom mijn hond naar Trimsalon Belinda brengen?

Mijn naam is Belinda ten Have, mijn diploma voor het trimmersvak heb ik in 2000 behaald en door de jaren heen heb ik mezelf, onder andere door bijscholingen, ontwikkeld tot een ervaren trimster met veel gevoel voor honden. Naast de juiste vachtverzorging vind ik vooral het gedrag van de hond en hoe hier mee om te gaan erg belangrijk. Vroeger werd daar minder aandacht aan geschonken dan tegenwoordig en ik vind het een zeer positieve ontwikkeling dat daar verandering in komt.

Ik behandel de honden met veel liefde en geduld en alle honden worden afzonderlijk behandeld, dus één hond per keer in de trimsalon.

Hierdoor is er veel rust in de salon en dat is bij uitstek ideaal voor honden die snel overprikkeld of angstig zijn.

Honden die samen uit één gezin komen, en waarbij dat geen probleem oplevert, mogen natuurlijk wel gezellig samen naar de salon toe komen.

Het welzijn van de hond staat voorop, er wordt altijd met u overlegd wat er mogelijk is en wat niet.

 

Wat kan ik allemaal verwachten van een trimbeurt?

Uw hond wordt geborsteld, zo nodig ontklit, gewassen, gedroogd en vervolgens in model geknipt en/of geschoren.

De nagels worden geknipt, de oortjes nagekeken en overtollig haar uit de gehoorgangen wordt weggeknipt, vroeger werd dat geplukt, maar men weet tegenwoordig dat dit juist oorontsteking in de hand werkt daarom wordt dit niet meer gedaan.

Het gebit wordt gecontroleerd en er wordt zo nodig tandsteen verwijderd, mits de hond dit toelaat.

Verder wordt er gecontroleerd op teken en vlooien en andere zaken, zoals bultjes, wondjes en bv oorontsteking. Ook wordt het overtollig haar tussen de voetzooltjes weggeknipt om klitvorming te voorkomen.

Anaalklieren worden alleen geleegd als dat noodzakelijk is, dat wordt niet standaard gedaan.

Hoe vaak uw hond naar de trimsalon moet is afhankelijk van het ras, de vacht en of u als baasje de vacht zelf goed klitvrij/bij kunt houden. Maar een richtlijn is 1x per 8 á 12 weken.

 

Hoe lang duurt een trimbeurt?

Gemiddeld duurt een complete trimbeurt tussen de 2 en de 2,5 uur.

 

Mag /moet ik er bij blijven?

Nee dat is niet persé nodig, maar het mag wel. In sommige gevallen is het aan te raden van niet. Honden kunnen er erg onrustig van worden waardoor het trimmen langer duurt dan nodig.

 

Trim je ook plukhonden?

Nee, ik trimsalon Belinda neemt geen plukhonden meer aan.

 

Trim je ook grote honden?

Grote rassen die geknipt/geschoren of geplukt moeten worden die behandel ik helaas niet, maar voor efflileer- kam- en ontwolhonden kunt u altijd even contact opnemen om te overleggen, het hangt een beetje van het ras en de hond af.

 

Wanneer moet mijn pup voor het eerst naar de trimsalon?

Eerlijk? Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Al is het maar om je pup rustig en zonder stress te kunnen laten wennen aan wat hem allemaal te wachten staat en om als baasje goed advies te krijgen hoe je de vachtverzorging van je hond het beste kunt aanpakken. Een goed begin is het halve werk, en dat gaat hier ook zeker op.

Ik geef u graag advies hoe u dit het beste kunt aanpakken en thuis kunt gaan oefenen. U hond zal u echt dankbaar zijn.

Er komt best veel op een pup af in de trimsalon: Op een tafel staan, en dan óók nog stil staan, een vreemd iemand iets van hem wil en die aan hem zit, geluid van een föhn of waterblazer, het geluid van de tondeuse om zo maar even een paar dingen op te noemen.

De kosten voor een privé puppytrimtraining zijn 20,- per keer. De tijdsduur per keer is afhankelijk van wat de pup aankan, maar gemiddeld 45 min.

 

De volwassen hond voor het eerst naar de trimsalon:

Voor oudere honden die nog nooit bij de trimster geweest zijn kan het ook heel spannend zijn, daarom kan het soms verstandig zijn om de trimbeurt aan te passen door bv de 1e keer alleen maar te kammen/borstelen, of het wassen (en daarmee dus ook föhnen) achterwege te laten, net naar gelang de hond aankan. Zo kun je de hond rustig laten wennen en zal het stressniveau lager blijven. Door de hond zo in ‘delen’ te trimmen zal hij het uiteindelijk minder spannend gaan vinden en misschien zelfs wel leuk als hij doorheeft dat het allemaal niet zo erg is en hij zelf kan aangeven wanneer het genoeg is. Thuis oefenen op een positieve manier is zeker aan te raden.

En natuurlijk zijn er ook stoere honden die al een hoop gewend zijn, maar ook dan kan het geen kwaad om de hond goed voor te bereiden op de komende trimbeurt.

 

Mijn hond wil zich niet laten kammen, wat nu?

Het kan zijn dat er te hard of te fanatiek of verkeerd geborsteld wordt, waardoor de hond het onprettig vindt, mocht dit niet het geval zijn ligt er vaak een ‘dieper’ probleem aan ten grondslag. Het kan dan verstandig zijn om een gedragsdeskundige in te schakelen om uit te zoeken waar het mis gaat. Het kan bv zijn dat de communicatie tussen u en uw hond niet goed verloopt en u niet goed weet hoe dit aan te pakken, dan het is fijn om hier hulp bij te vragen. U kunt hierdoor de band met uw hond verbeteren en daardoor zóveel meer plezier aan uw hond beleven, en de hond aan u…

Daarnaast zal de hond tijdens een trimbehandeling ook minder stress ervaren als de basis tussen hond en baas thuis goed is en er thuis gewoon geborsteld mag worden.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een complete trimbeurt zoals hierboven beschreven zijn:

Kleine hond                      vanaf 70,-*

 

Middelgrote hond              vanaf 80,-*

 

Voor een effileer/kam/borstel/ontwollen behandeling geldt een uurtarief van 45,-*                                                          (Deze behandeling kan incl.- of exclusief wassen)

 

Nagels knippen                           15,-

Tandsteen verwijderen normaal    15,- 

Tandsteen verwijderen extra veel  25,-

 

*Bijkomende kosten kunnen zijn:

  Erg veel klit/vervilte vacht/achterstallig onderhoud van de vacht, 

  vlooien, afwijkend gedrag vertonen in de trimsalon zoals

  bijvoorbeeld zich niet willen laten behandelen/ bijten (hierdoor 

  neemt het trimmen meer tijd in beslag)

 

LET OP: Afspraken dienen minstens 24 uur van te voren worden afgezegd bij verhindering, anders is Trimsalon Belinda genoodzaakt om kosten rekening te brengen. Er wordt namelijk tijd voor uw hond of kat gereserveerd.

U kunt in de salon NIET pinnen!